Ervaring

In 1987 kregen we onze eerste jachthond, een flatcoated retriever, die ik opleidde voor de jachtpraktijk. Natuurlijk haalden we ook een aantal KNJV B diploma's , zoals de SJP toen nog heette. Meerdere flatcoats volgden. Steeds in eerste instantie voor de jacht. Pas in 2012 begon ik fanatiek(er) aan de wedstrijden en proeven mee te doen, met onze laatste flatcoat Floyd. Hij kreeg gezelschap van labrador Charlie, (2015) van cocker spaniel Jay (2016), we kregen diens zoon Otis (2018) en daarna ook  de zoon van Charlie, Miles (nov 2020).

Met Charlie heb ik de top van de jachthondenwedstrijdwereld bereikt. We hebben alle soorten wedstrijden gelopen en veel podiumplaatsen gehaald met als (voorlopige) hoogtepunten het winnen van meerdere  MAP A's, het AA diploma op de  Nimrod 2021, het winnen van de MAP competitie, het certificaat in de OWT finale Open klasse, veldwedstrijdkwalificaties en succesvolle deelname aan de IWT 2022 in Oostenrijk en de IWT 2023 in Zweden. 

Jay werd in 2017 Jeugdkampioen veldwedstrijden en zowel in 2018 als 2019 overall veldwedstrijdkampioen. Met Jay won ik ook de SWT open klasse.  Voor de grap probeerden we in 2021 (er waren door corona al 2 jaar geen veldwedstrijden)  een SJP A diploma te halen, dat lukte. We hebben zomer 2022 onze tweede A gehaald met een 10 voor de dirigeer, en ook de eerste MAP A kwam daarna binnen. In 2023 zorgden we  voor een stunt door ons te plaatsen voor de Nimrod! 

Otis is qua wedstrijden een beetje tussen wal en schip beland. We wonnen  prijzen op een aantal SWT's en haalden veldwedstrijdkwalificaties, maar hij is vooral een fijne praktijkjacht- en huishond. 

Miles staat aan het begin van zijn carrière: hij wist zich, net één jaar oud,  te plaatsen voor de finale van de OWT starters 2022. In 2023 liep hij heel goed in de OWT novice klasse, met weer een finaleplaats en haalden we twee SJP A diploma's.   Zijn debuut in de open klassen -februari 2024 - was niet gek: hij belandde  op het podium (2e plaats). 

In al die jaren heb ik van veel verschillende trainers les gekregen en heb ik van heel veel mensen kunnen leren. Die kennis en ervaring geef ik graag door. Sinds 2020 bied ik  op kleine schaal training aan gemotiveerde (voor-)jagers aan. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur.